ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A SPEOLOGILOR DIN BANAT, 26-27.11.2016, Oraviţa

În perioada 26-27.11.2016, peste 40 de speologi din cele cinci organizații bănățene s-au reunit la Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița, în cadrul Întâlnirii Anuale a Speologilor din Banat, organizată de Asociația Speologică Speo- Caraș din Oravița. Astfel de întîlniri, aduc împreună speologii bănățeni pentru a discuta, și pentru a prezenta rezultatelor muncii fiecărei asociații speologice din Banat.

La eveniment au participat: Asociația Speologică Exploratorii Reșița, Asociația Speologică Prusik Timișoara, Asociația Speologică Speleo-Team din Timșoara, Asociația Speologică Speo- Caraș din Oravița, Acociația Grupul Ecologic de Colaborare Nera și Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, reprezentanta de Georgeta Țîțan, manager in cadrul proiectului LIFE „Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beuşniţa”.
Au fost prezentate fotografii tematice, reprezentând peisaje cu locurile unde se desfașoară activitățile se speologie, formațiuni din interiorul peșterilor, iar în cea de-a doua parte a acțiunii au fost prezentate filme și slide-uri reflectând parte din munca efectivă în teren a speologilor.
Evenimentul a fost deschis de președintele Asociației Speo-Caraș Oravița, Ion Gheorghe Chiran, prin adresarea câtorva cuvinte de salut și prezentarea programului acțiunii. D-na Georgeta Țîțan din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Timișoara și reprezentanți ai fiecărei asociații speologice au adresat celor prezenți câteva cuvinte de salut, cuvântul de încheiere aparținând președintelui Federației Române de Speologie, Bogdan Bădescu.

© Drepturi de autor - APM Timiș Realizare site WebMediaserv