Campania 2018

În perioada 22.10. – 24. 10. 2018, s-au desfăşurat seria de lecții deschise într-o peșteră din sit – Peştera Ponor Uscat cu grupurile de elevi „Prietenii peșterilor” de la şcolile din aria proiectului LIFE „Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beuşniţa” din Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Lăpușnicu Mare, Ilidia, Oravița şi Sasca Montană, cu scopul de a sensibiliza și educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natură, peșteri și chiroptere.

Au participat 122 elevi din cele 9 şcoli împreună cu 14 cadre didactice (profesori, invăţători, educatori) la o activitate practico-educativă de informare, in care elevii au primit informaţii privind formarea reliefului carstic, formarea pesterilor şi au inteles importanta protejării peșterilor și liliecilor.

După prezentările realizate de către specialiştii din cadrul proiectului şi invitati de la Administratia Parcului National Cheile Nerei – Beuşniţa, elevii îndrumați deopotrivă de către aceștia și de către cadrele didactice din școală, dotați cu căști și lanterne au vizitat peștera Ponor Uscat.  Elevii din fiecare școală vor organiza câte o expoziție de desene, având ca temă “Prietenii peșterilor”.

La încheierea activității s-au decernat diplome elevilor și profesorilor participanți, alături de materiale informative despre peșteri și lilieci.

© Drepturi de autor - APM Timiș Realizare site WebMediaserv