prieteniipesterilor

Prietenii Peșterilor

Activități didactice cu tinerii

În cadrul proiectului vom organiza activități educative împreună cu şcolile cărăşene din Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Oravița, Potoc şi Sasca Montană, cu scopul de a crea grupuri de elevi „Prietenii peșterilor” și de a sensibiliza și educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natura, peșteri și lilieci.

EXPOZIŢIE DE DESENE

„Viaţa în peşteră”

În cadrul proiectului am organizat activități educative împreună cu şcolile din aria de implementare a proiectului LIFE „Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beuşniţa: Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Oravița, Potoc şi Sasca Montană, cu scopul de a crea grupuri de elevi „Prietenii peșterilor” și de a sensibiliza și educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natura, peșteri și lilieci.

În cadrul campaniei din anul 2015, elevii din fiecare şcoală sub îndrumarea cadrelor didactice (profesori, invăţători, educatori) au organizat o expoziție de desene, având ca temă “Viața în peșteră”.

Campania 2015

În perioadele 18.11. – 20. 11. 2015, respectiv 24. 11. – 26. 11. 2015, echipa de implementare a proiectului a desfășurat seria activităților educative la şcolile din aria proiectului LIFE „Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beuşniţa” din Anina, Steierdorf, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Oravița, Potoc şi Sasca Montană, cu scopul de a crea grupuri de elevi „Prietenii peșterilor” și de a sensibiliza și educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natură.

Au participat 239 elevi din cele 11 de şcoli împreună cu 30 de cadre didactice (profesori, invăţători, educatori) la o activitate educativă deosebită. Elevii din fiecare școală au organizat câte o expoziție de desene, având ca temă “Viața în peșteră”.

Campania 2016

În perioada 10 iunie – 15 iunie 2016 au avut loc activităţile didactice cu tinerii prin organizarea de lecţii deschise în peştera Ponor Uscat din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița cu grupurile de elevi „Prietenii peșterilor” de la şcolile cărăşene din Anina, Oravița, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Lăpușnicu Mare, şi Sasca Montană.

Au participat 114 elevi din cele 11 de şcoli împreună cu 10 de cadre didactice (profesori, invăţători, educatori) la o activitate educativă deosebită. Vizitând peștera Ponor Uscat sub indrumarea reprezentanţilor Agenției pentru Protecția Mediului Timiș şi a speologului Iosif Morac, elevii au înțeles de ce este important să protejeze peșterile și liliecii.

Campania 2017

În perioada 18.10. – 20. 10. 2017, au avut loc activităţile didactice cu tinerii prin organizarea de lecţii deschise în peştera Ponor Uscat din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița cu grupurile de elevi„Prietenii peșterilor” de la şcolile din aria proiectului din Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Lăpușnicu Mare, Oravița şi Sasca Montană.

Au participat 121 elevi din cele 7 şcoli împreună cu 14 cadre didactice (profesori, invăţători, educatori) la o activitate educativă deosebită, ei au înțeles de ce este important să protejeze peșterile și liliecii. La încheierea activității s-au decernat diplome elevilor și profesorilor participanți, alături de materiale informative despre peșteri și lilieci.

Elevii din fiecare școală vor organiza câte o expoziție de desene, având ca temă “Peșteri și lilieci” și vor trimite la Agenția de Protecția Mediului Timiș în decurs de 2 săptămâni materialele realizate.

© Drepturi de autor - APM Timiș Vizitatori 123982 Realizare site WebMediaserv