28.06.2022 – Schimb de experienţă privind educaţia ecologică, cu şcoli din România, Italia, Spania și Turcia, implicate în proiectul „Hello, Dear Cli-Mates!”, finanțat prin programul Erasums, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, care are ca obiectiv principal „Schimbările climatice și conștientizarea efectelor acestora”.

Schimbările climatice sunt o realitate, fiind necesară luarea unor măsuri urgente pentru a limita impactul acestora. Efectele schimbărilor climatice se manifestă în toate domeniile, incluzând aspectele de sănătate, de calitatea a vieţii şi pierderea accelerată a biodiversităţii.

Instituțiile de învățâmânt au rol important în îmbunătățirea educației și sensibilizarea tinerilor în ceea ce privește conștientizarea cauzelor schimbărilor climatice, adaptarea și reducerea impactului acestora.

În cadrul vizitei, am discutat despre importanta educației ecologice în școli și viitoare colaborări în cadrul unor proiecte comune.

Am discutat despre activităţile realizate cu tinerii în cadrul proeictului LIFE , unde am folisit peştera ca sala de clasă. Materialele didactice privind protecţia pesterilor si liliecilor vor fi puse la dispoziţia cadrelor didactice, în limba engleză pentru a putea fi prezentate în şcolile participante în proiect.

In plus am prezentat cadrelor didactice domeniile de activitate ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiș. În ceea ce priveşte activitatea de monitorizare a calității aerului am explicat modul de determinare a concentrațiilor de poluanți din atmosferă prin intermediul stațiilor automate de monitorizare a calităţii aerului și determinarea fracției PM10, metale grele prin metoda gravimetrică în laborator.

#ClimatChange #programulLIFE #ForNature #PentruNatura