Emisiunei Radio Timişoara – Importanţa educaţiei ecologice şi Ziua Pamântului – Protejaţi speciile planetei noastre

Luni 22.04.2019, ora 11:00 – 12:00, în cadrul emisiunii interactive “De la om la om”.

În prima parte a emisiunii au avut loc discutii interactive privind istoricul evenimentului ecologic  ZIUA PAMNTULUI, care a avut ca tema în anul 2019 “Protejaţi speciile planetei noastre”.  Au fost prezentate publicului aspecte privind importanta protejarii planetei şi a mediului faţă de agresiunile activităţilor umane, care conduc la decimarea specilor de animale şi plante.

În a doua parte a emisiunii s-a discutat despre imporatanta educatiei ecologice şi implicarea directă a Agenţie pentru Protecţia Mediului Timiş în organizarea de evenimente dedicate protejării  şi conservării speciilor de animale şi a habitatelor. Am facut cunoscut publicului evenimentele organizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş din calendarul ecologic : Ziua Mondiala a Mediului, Ziua Internaţională a Biodiversităţii, Ziua Mondiala a Zonelor Umede, Luna Padurii, Ziua Mondiala a apei, Ziua Păsărilor,Săptămâna Mobilităţii Europene, etc.

Precum şi evenimentele organizate în cadrul proiectului LIFE „Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beuşniţa”, de informare, comunicare şi educaţie ecologică cu tinerii Prietenii peşterilor, din aria de implementare a proiectului. Au fost evidenţiate aspecte privind necesitatea protejarii mediului subteran, adica a habitatului 8310, atat ca habitat pentru mai multe specii de lilieci, cat şi ca sursă de apă subterană.

© Drepturi de autor - APM Timiș Realizare site WebMediaserv